Άλλο ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ για την αναπαλαίωση του κτιρίου και την ανάπλαση του χώρου πέριξ του μνημείου ,όπως ράμπα εισόδου στο κτίριο αλλά και οδηγοί όδευσης τυφλών στο πεζοδρόμιο που τα περιβάλλει.
Ένα έργο που αναδεικνύει την πολυπολιτισμική κληρονομιά και την ιστορικότητα της περιοχής όπου υπάρχουν και άλλα σημαντικά μνημεία όπως οι Καμάρες, η παλιά πόλη της Παναγίας ( Κάστρο , Ιμαρέτ ,οικία Μεχμέτ Αλή ,παλιά μουσική, μνημείο Αποστόλου Παύλου)κλπ ,και θα έπρεπε να συνδέονται όλα τα μνημεία με προσβάσιμες διαδρομές κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς καθιστώντας το έργο ανάπλασης του Μεντρεσέ αποσπασματικό και χωρίς να επιτυγχάνεται η αρχή την ολιστικής προσέγγισης που θα πρέπει να πληρούν τα χρηματοδοτούμενα έργα για την όσο το δυνατόν καλύτερη επισκεψιμότητα των μνημείων από τα άτομα με αναπηρία χωρίς αποκλεισμούς.
Επιπροσθέτως διαπιστώνουμε μετά λύπης μας ότι η αντιμετώπιση από την πολιτεία αρνητικών πρακτικών παραβατικότητας και έλλειψης σεβασμού στο δικαίωμα της ανεμπόδιστης πρόσβασης των ΑμεΑ λόγω της καταπάτησης των πεζοδρομίων είναι ελλιπής έως αδιάφορη με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η προσπάθεια ανάδειξης των μνημείων της πόλης μας ,προσπάθεια που θα καταστήσει τη πόλη μας πόλο έλξης και διεθνή προορισμό ιστορικού τουρισμού.
Νέα - Ανακοινώσεις
Ο ΜΕΝΤΡΕΣΕΣ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΚΑΜΑΡΕΣ
- Λεπτομέρειες
- Εμφανίσεις: 806
